Pisuvar Tıkanıklığı Nasıl Açılır ?
Benzin istasyonu, avmleri yada konuşma salonlarında kullanılan pisuvarlar, yığılmaların önüne geçmiş olduğu bir gerçektir. Ancak pisuvarlarda da birtakım problemler meydana gelmektedir. Bu sorunların başlangıcında pisuvar tıkanıklığı gelmektedir. Ayrıca pisuvar kokusu da ciddi bir sıkıntı olarak karşımıza çıkmaktadır.Pisuvarlar sıvı atıkların döküldüğü alanlardır. Bu sebeple yabancı cisimlerin tesiri ile tıkanması laf mevzusu değildir. Pisuvarlara çöp atılsa bile, pisuvar süzgeci atığın pisuvar borusuna gitmesine izin vermez. Pisuvarların tıkanma nedenleri içinde kireçlenme ilk sırada yer almaktadır. Pisuvarlara dökülen sıvı atık, pisuvar borusunda kireçlenmeye sebep olur. Pisuvarların tıkanma nedenleri içinde, pisuvar borularının bağlı olduğu ana hatların tıkanması da gelmektedir. Pisuvarlar, wc borularına bağlıdır ve wc borusundaki tıkanıklık pisuvar tıkanıklığı şeklinde görünebilir. Ancak konum görünüyor ki değildir. Tıkalı pisuvarın nedenlerinden biri de, pisuvar borusunun eğiminin azca olması veya asla olmamasından kaynaklanır. Hatta birtakım yerlerde pisuvar borusunun ters eğim olduğu bile görülmüştür. Bu durumda, pisuvara dökülen atık kanalizasyon hattına doğru akması gerekirken, pisuvar borusunun eğimi azca olduğundan boru arasında bekler. Eğer pisuvar borusunda ters eğim var ise atık kanalizasyon hattına doğru akmak yerine pisuvara doğru akar ve pisuvar tıkanıklığına sebep olur. Pisuvar tıkanıklığı meydana geldiğinde, sorumlu kişiler rahat ve süratli olsun diye lavabo açıcı şeklinde kimyasallar kullanmaktadırlar. Ancak pisuvar tıkanıklığı açmak için lavabo açıcı şeklinde kimyasalları kullanmak son aşama yanlış bir davranıştır. Çünkü pisuvar tıkanıklığı genel anlamda kireçlenmeden meydana gelir ve lavabo açıcılar maalesef kirece tesir etmez. Buna karşın lavabo açıcı kullanılır ve lavabo açıcılar da pisuvar borusuna zarar verir. Pisuvar borusu zarar görmüş olduğu zamanda sık sık pisuvar tıkanıklığı yaşanır.Pisuvar tıkanıklığı meydana gelmeden ilkin tedbir maliyetleri ciddi miktarda azaltacaktır. Bunun için, pisuvar musluğu devamlı aleni kalmalıdır. Çok azca oranda akacak olan su, kireçlenmeyi engelleyecektir. Pisuvar borusunda kireçlenmeye sebep olan şey, pisuvar borusuna giren atığın pisuvar borusunda bekleyerek kireçlenme yapmasıdır. Pisuvara dökülen atık akıp gitse daha izleri kalır ve bu durumda kireçlenmeye sebep olabilir. Pisuvar musluğu azca oranda fakat devamlı aleni kalırsa eğer, boru arasında atığın kalması engellenir ve kireçlenmenin önüne geçilir.
Sensörlü pisuvarlarda musluğu aleni bırakmak olası değildir. Bu sebeple kireçlen bu şeklinde pisuvarlarda daha sık karşılaşılır.Pisuvar tıkanıklığını açmak için evde kullanılan tıkanıklık açma şekilleri maalesef işe yaramayacaktır. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz şeklinde pisuvarın tıkanması genel anlamda kireçlenmeden kaynaklanır. Bu sebeple kireç sökücü kimyasal kullanılabilir. Kireç çözücü kimyasal kullanılarak pisuvar borusundaki kireç sökülebilir. Ancak kireç tabakası kalınsa belli aralıklarla tertipli olarak kireç çözücü kimyasal kullanılmalıdır.Pisuvar borusundaki kireçlenme borunun derinliklerinde olursa kireç çözücü maalesef işe yaramayacaktır. Çünkü kireç çözücünün tesir süresi kısıtlıdır ve borunun derinliklerine ulaşana kadar hususi durumunu kaybeder. Pisuvar tıkanıklığı açmak için en müsait yol, tıkanıklık açan ustalaşmış bir firmadan yardımcı almaktır. Profesyonel firmalar, pisuvar borusunu kameralı görüntüleme aleti ile inceleyerek tıkanıklığın sebebini belirler ve tıkanıklığın türüne gore değişik çözüm yolları kullanırlar. Pisuvar tıkanıklığı açma için pisuvar taşı sökülür ve duvardaki pimaş borusundan müdahale edilir. Eğer pisuvarın arasında su birikiyorsa bu durumda en yakın noktadaki tuvaletten müdahale edilerek sıkıntı çözülür. Pisuvar borusunda eğim problemi var ise, bu durumda pisuvar borusu sökülüp tekrar döşenmesi icap eder aksi biçimde öteki çözüm şekilleri kalıcı çözüm sağlamayacaktır.
Pisuvar Tıkanıklığı Açma
Pisuvar tıkanıklığı iyi mi açılır sorusu, bilhassa AVM, benzin istasyonları ve benzeri yerlerdeki tuvaletlerin yoğun kullanılmasından sonrasında pisuvarların tıkanması problemi ile karşılaşılmış olduğu için sıkça sorulmakta olan sorular içinde yer almaktadır. Bu makalemizde tıkanmış olan pisuvarların süratli ve basit bir halde iyi mi açılacağı anlatılmıştır. Diğer giderlere bakılırsa pisuvar boruları daha basit bir halde tıkanır. Bunun kararı olarak ise ortamı istenmeyen fena kokular sarar. Tıkanıklık açılmadığı taktirde ise taşmalar meydana gelir. Tıkanıklığın en büyük nedeni ise içine atılan atıklardır ve kullanım itibari ile kireçlenmenin çok basit olmasıdır.Pisuvar giderleri açılması en zor giderler içinde yer almaktadır. Ancak doğru metot uygulandığında ve ürün kullanıldığında bireysel olarak pisuvar tıkanıklığını açmanız çok kolaydır. OK-51 lavabo ve masraf açıcı ürünümüz masraf borularında tıkanıklığa neden olan her türlü atığın saniyeler içinde çözünmesini ve bunun kararı açılmasını elde eden etken bir üründür. Son zamanlarda susu pisuvar kullanması çok artmıştır. Ancak bununla beraber tıkanan pisuvarların sayısı da. Özellikle yoğun kullanım alanları olan AVM, benzin istasyonu ve restoranlarda pisuvar tıkanıklığı çok sık yaşanmaya başlanmıştır. Bunun nedeni ise taharet musluğunun olmaması ve kireçlenmenin meydana gelmesidir.
Tıkanmış olan pisuvarları OK-51 lavabo ve masraf açıcı ürün ile iyi mi açabileceğinizi derhal aşağıda maddeler halinde paylaşıyoruz. Sizde OK-51’i kullanarak tıkanmış olan masraf borusunun açılmasını ve fena kokuların ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.Pisuvar açıcı OK-51 ürünümüz 250 MG ve 1000 MG ambalajları ile beraber sunulmaktadır. 250 MG ürün fiyatı 9 TL, 1000 MG ürün fiyatı ise 32 TL’dir. Toplu alımlarda hususi fiyat teklifi alma imkanınız bulunmaktadır. Ürünlerimizi havale/EFT veya kredi kartı ile satın alma imkanınız bulunmaktadır. İnternet sitemiz SSL sertifikaları ile emniyet dibine alınmış ve SD Secure güvenilir ödeme yöntemi kullanılmıştır. Hemen aşağıda bulunan SEPETE EKLE alanlarından ürünü sepetinize ekleyebilir ve sizden istenen detayları doldurarak satın alma işlemlerine geçebilirsiniz. Satın alınan mamüller aynı gün içinde kargoya verilir ve 1 (bir) iş günü içinde sizlere teslim edilir. 50 TL ve üstü alımlarda kargo ücretleri Özkimsan tarafınca karşılanmaktadır.Bir pisuarın tıkanmasını açmak, tuvaletin durumuna bağlı olarak bir tür çirkin gayret olabilir, sadece oldukca zor olmamalıdır – bilhassa de doğru aletlere sahipseniz. Tıpkı tıkalı bir tuvalette kullandığınız benzer biçimde pisuar üstünde bir piston kullanarak basitçe başlayın. Şansınız yoksa, tahliye hattını tıkamak ve tıkanıklıkları gidermek için bir tahliye burgusu alın. Ağır hizmet seçeneğine ihtiyacınız var ise, tıkanıklıkları gidermek için her vakit su ile karıştırılmış muriatik asit kullanabilirsiniz. Pisuvarı hala boşaltamıyorsanız, ustalaşmış bir tesisatçı çağırmanın tarihi gelmiş olabilir.bir Toz maskesi ve lastik eldiven giyinin. Temiz bir çift lastik eldiven alın ve giyinin. Zorunlu olmasa da, umumi bir banyoda çalışacaksanız toz maskesi takmak muhtemelen iyi bir fikirdir. Banyo sular altında kaldıysa, ayaklarınızı bakterilerden korumak için kalınca bir çift lastik yağmur botu giyinin.isuar keklerini, sıçrama korumalarını ve pislikleri pisuvar paklayın. Pisuarın tahliyenin üstünde bir kek yada plastik parça var ise, onu kaldırıp bir kenara koyun. Pisuvara ilişik olmayan pislikleri çıkarın ve atın. Pisuarlardan sorumluysanız ve pisuar kekiniz yoksa, birazcık satın alıp kanalizasyona bırakmayı düşünün. Temizlikler içinde banyonun kirli kokmasını önlemek için uzun bir yol kat edebilirler.Varsa, tahliye kapağınızdaki vidayı inceleyin. Tahliye kapağındaki kapağı açmak için bir Philips yada düz uçlu tornavida alın. Kapağı dikkatlice dışarı çekin ve kapağa bağlı bütün boru yada çubukları fizyolojik olarak çekip çıkarın. Bazı tahliye kapaklarının vidaları yoktur ve yerinde kalmak için gerginliğe güvenir. Herhangi bir vida görmüyorsanız, kapağı çekmeyi deneyin.
Pisuvar Neden Tıkanır ?
Bazı pisuarların tahliye kapakları yoktur. Pisuvardan sorumluysanız, ileride kanalizasyonda tıkanmaların birikmesini önlemek için bir adet oluşturmayı düşünün.isuarın tabanındaki gidere bir piston yerleştirin. Giderinizin etrafına sığması için birazcık bükülebilen elastiki bir kap içeren standart bir piston alın. Bardağı pisuarın tabanına koyun ve açıklığın etrafına oturacak halde boşaltma deliğinin üstüne yerleştirin. Kanalizasyona uyması için pistonu 45 derecelik bir açıyla tutmanız gerekebilir. Ahşap saplı ve kırmızımsı bir fincana haiz standart, ucuz pistonlar, pisuardaki kavisli porselen için birazcık fazla sert olabilir. Su sıçramasından meydana gelen su sıçramasından kaygı ediyorsanız pisuarın dibine bir kova koyabilirsiniz.Drenaj kapağını pistonla 7-8 kere pompalayın. Kulpla bardağı yerinde tutun ve aşağı doğru itin. kol drenajın tabanına ulaşır ulaşmaz, fincanı kanaldan kaldırmadan yavaşça yukarı doğru çekin. Bu işlemi 6-7 kere daha tekrarlayın ve arkasından bardağı tahliyeden yukarı kaldırın. Boşaltma borusunun ses çıkardığını duyarsanız, muhtemelen boşalmaktadır ve tıkanıklığı kaldırmışsınızdır. Yine de hiç bir şey duymayabilirsiniz.Başarıyla açıp açmadığınızı görmek için pisuarı kontrol edin. Sabit oranda su ile yıkanıyorsa ve taşma ihtimali var ise pisuarın dibine bir kova koyun. Pisuarın sapını aşağıya doğru çekin ve suyun tamamen akıp akmadığını görün. Varsa, bitirdiniz! Tahliye kapağını yine takının ve paklayın. Aşağı gitmezse, bir tahliye burgusuna geçmeden ilkin 10-15 kere daha daldırmayı deneyin. İpucu: Piston çalışmıyorsa, piston kabının drenaja muntazam halde oturmaması bir sıkıntı olabilir. Başka bir pistona erişiminiz var ise, bunun yerine onu kullanmayı deneyin.Drenajı tıkamak ve daha sert tıkanıklıkları gidermek için bir tahliye burgusu alın. Yılan olarak da malum drenaj burgusu, tıkanıklıkları kırmak için bir kanaldan beslediğiniz tambur ve kuvvetli bir kabloya haiz bir alettir. Ucunda herhangi bir tüyü yakalaması için bir bobin yada yerinden çıktıktan sonrasında tahliye hattınızı daha da aşağıya tıkamalarını önlemek için kalınca malzemeler bulunur. Yerel nalburdan bir yılan alın. Kabloyu otomatikman besleyen elektrikli yılanlar vardır. Gelecekte ihtiyacınız olabileceğini biliyorsanız, bir adet almayı düşünün. Tambur yerine uzun bir çubuğa haiz tahliye burguları vardır. Bu tür bir yılanı pisuarda kullanamazsınız şundan dolayı borular oldukca yuvarlaktır.Başlamak için, baskın olmayan elinizle kolu üstte tutun ve tamburunuzun altından dışarı çıkan bobini çekin. Bobin hareket etmiyorsa, bir anahtar yada anahtar olup olmadığını görmek için tambura bakın ve çevirin yada çevirin — bobinin çözülmesini önlemek için muhtemelen kilitlenmiştir. Başlamak için birkaç metre dışarı çekin. Elektrikli bir yılanın çıkarılmasına gerek yoktur. Bataryanın drenaj borusuna yapışan kısmını yapıştırmanız yeterlidir.Tamburu baskın olmayan kolunuzla yanınız arasına yerleştirin. Yılan bobininin ucunu elinizle gidere itin. Delikten 1–3 ft (0.30–0.91 m) bobin besledikten sonrasında, baskın olmayan eliniz tambur üstünde ve baskın eliniz tutamakta olacak halde kavramayı kaydırın. Bobini mekanik olarak borudan aşağı beslemeye adım atmak için kolu çevirin. Elektrikli bir yılanınız var ise, bobini borudan beslemeye adım atmak için tek yapmanız ihtiyaç duyulan düğmeye yada tetiğe basmaktır. Yılanın bobinleri, siz kolu çevirirken borularda hareket eder, bir tıkanma ile karşılaşana kadar borunun yolu süresince basar ve hareket eder. Bobini tahliye hattından beslemeye geçinmek için kolu çevirmeye devam edin. Direnç hissederseniz, sanki yolunuzda bir şey varmış benzer biçimde, kolu sertçe çevirin. Tıkanıklığı delmek için çevirmeye devam edin yada bir boru bağlantısından içeri itin. İpucu: Başlangıçta borularınız parçalanmadıkça, bobini zorlayarak borularınıza zarar vermezsiniz. Bobin, dikey bir açıda bir boruyla karşılaşmış olduğu bir rabıta noktasına beslense bile, bobin otomatikman boruyu alıp yukarı yada aşağı gidecektir.Yılanınızın boyutuna bağlı olarak, tamburdaki son 3–4 ft (0.91–1.22 m) bobine geldikten sonra kolu çevirmeyi bırakın. Ardından, bobini drenaj borusundan geri çekmeye adım atmak için kolu ters yönde yavaşça çevirin. Bobini tamamen çıkarana kadar çevirmeye devam edin ve ucunda herhangi bir şey sıkışmış olup olmadığınızı görmek için kablonun üst kısmını inceleyin. Tıkanma türüne bağlı olarak, bobininiz borudan hiç bir şey çekemeyebilir.
Bu, tıkanıklığı gidermediğiniz anlamına gelmez. Bobinde bir miktar gunk var ise, hepsini almamış olabilirsiniz. Bobini elle paklayın ve güvenilir olması için işlemi tekrarlayın.Sifonu çekerken taşan sudan endişeleniyorsanız pisuarınızın dibine bir kova koyun. Pisuvarı temizlemek için kolu çekin yada düğmeye basın. Su düşerse, borulardaki birikintilerin tamamen dışarı atıldığından güvenilir olmak için 3-4 kere yıkayın. Olmazsa, alternatif bir yönteme geçmeden ilkin bir kere daha karıştırmayı deneyin.Muriatik asit oldukca etken ve son aşama etkilidir. Cildinizi ve ciğerlerinizi korumak için yeni bir çift lastik eldiven giyinin ve pak bir toz maskesi takının. Kollarınızın kapalı olduğu için inanın ve sıçrama ihtimaline karşı koruyucu gözlük takının. Standart drenaj temizleme kimyasalları, muriatik asit kadar bereketli değildir ve borular için fena olma eğilimindedir. Ellerinizi muriatik aside bulamadığınız sürece bu tarz şeyleri kullanmaktan kaçının. Muriatik asit, hidroklorik asit ile yakından ilgilidir. Son aşama aşındırıcıdır, bundan dolayı dikkatli tutun. Muriatik asit yalnızca kuru bir tıkanmanız var ise işe yarar. Borunuzda kaçamayan su birikirse, bu işe yaramaz.