Petek Temizleme İşlemi Nasıl Yapılıyor
Petek Temizleme İşlemi Nasıl Yapılıyor sorusu bir çok kişi tarafından sorulmakta, evdeki imkanlarla petek temizliği yapmak mümkün olsa da bu oldukça zor ve faydasızdır. Eldeki imkanlarla petek temizliği yapmak zordur ve çok işe yaradığı söylenemez, bu sebeple sizlerin de daha iyi bir şekilde hizmet alabilmesi için Petek temizleme hizmeti veren firmamız ile birlikte özel robot cihazlarla birlikte sizlere petek temizleme hizmeti veriyoruz.
İçerik Haritası
Petek Temizleme İşlemi Hizmeti
Mevsim geçişlerinde birçok şahıs tahmin edersiniz ki evlerinde ısınamamakta yakınma durumda. Evlerimize 3-4 bin TL vererek aldığımız kombi ve peteklerin bakımlarını eksiksiz yapmamız gerekiyor. Dışarıdan bu mevzuyla alakalı hizmet almaya kalktığımızda evde petek temizleme için 150-250 TL içinde bir fiyat isteniyor. Bu parayı vermek istemeyenler için evde en ergonomik yöntemlerle petek temizliği iyi mi yapaılır ayrıntılı anlatıyoruz. Evde petek temizleme iyi mi yapılır ? Birçok ferdin aklındaki sual işaretini gideriyoruz. Birçok insan evde peteklerim ısınmıyor, peteklerin bir bölümü ısınmıyor diye yakınma etmekte. Bu işlemle peteklerimiz ilk günkü benzer biçimde sıcak olucaktır. Yapacağımız işlemin süresi ortalama olarak 30 dk-45 dk içinde değişecektir. Adım adım evde petek temizliği iyi mi yapılır detaylıca okuyunuz. Evde petek temizleme için kullanacağımız vasıta ve gereçler: test kalemi ,boru anahtarı ve etrafın kirlenmemesi için orta büyüklükte bir leğen. Petek temizliği iyi mi olmalı ? Yapacağımız işlemde hiç bir biçimde kombi ve petek sökümü yapılmayacak herşey yerli yerinde olucakır. Şimdi başlıyoruz…
1-Kombiler kapatılmalıdır,
2-Balkonda yahut banyolarda suyu tahliye edebilmek için vanalar bulunmaktadır. Bu vanalardan suyun boşaltılması gerekmektedir.
3-Boşaltma işlemi sonlanır bitmez, kombiye giriş vanaları olarak malum 2 adet filtre bulunmaktadır.
4-Buradaki vanaların, anahtar ile açılması ve içindeki süzgeçlerin çıkartılması gerekmektedir. Bu süzgeçler, çamaşır suyu doldurulmuş bir kabın içinde atılmalıdır.
5-Petekleri kendim iyi mi temizlerim mevzusunun hemen sonra peteklerdeki radyatör vanalarının altlı ve üstlü olacak halde kapatılmaları gerekmektedir. Buradaki işlemin nedeni petekleri yerinden çıkartmaktır. Bu yüzden, vana linklerindeki rekorların açılması gerekmektedir. Sonrasında vanalar ayrıldığında bir el ve kas kuvveti ile yavaşça peteğin yerinden yukarıya doğru çıkartılması gerekir.
6-Petek yerinden çıkartıldığında, yıkanacak alana taşınırken dikkatli olunması şarttır. Ayrıca bir küvet yahut balkona peteğin direk olarak taşınılması gerekmektedir. Petekleri kendim iyi mi temizlerim mevzusunda burası işin ağır ve zahmetli kısmını oluşturmaktadır.
7-Petek taşındıktan sonrasında peteklerin vana girişlerine, çeşme ve hortum bağlantısında doğrusu hortumun bu vananın girişine getirilmesi gerekmektedir. Suyun buradaki basıncı önemlidir bu nedenle hortumla elinizden vardığında yüksek bir tazyikli verilmesi şarttır. Bu nedenle petek temizliği iyi mi yapılır mevzusunda burada dikkatli bir muamele yapılmalıdır. Bu yüzden daha esenlik bir iş için, 1 kişiye daha gereksinim duyulabilir.
8-Hortumla vana deliğinden su içerisine aktarıldığında öteki tarafınca pis bir su akacaktır. Bu aşamayı peteği öteki türlü çevirerek de uygulayarak, pis suyun berrak suya dönüşmesini görene kadar sürdürülmelidir.
9-Petekleri kendim iyi mi temizlerim mevzusunda evinizdeki petekleri bu halde sıra sıra temizleyebilirsiniz. Sonrasında petekleri yerine takar ve ilk başta çıkarmış olduğunuz süzgeci de yerine takabilirsiniz. Ardından 1,5 yahut 2 bar oranında su ilave edin ve tahliye vanasını açın. Burada doldurduğunuzu su yeniden akacaktır. Tam bir temizlikten güvenilir olmak için tekrar aynı oranlarda su ilave edin. Vanaları kapatın ve peteklerin, havalarını almaya başlayın. Çünkü petek içindeki havalar, ısınma mevzusundaki verimi düşürmektedir. Hava alma işlemini petek pirjöründen su gelmeye başladığında durdurabilirsiniz.
Petek Temizleme İşlemi İstanbul
Kış vardığında olmazsa olmaz bir hizmet olan petek temizleme yaz vardığında unutulan hizmetler arasındadır. Yaz aylarında çalışmayan ve sirkülasyon olmayan kalorifer tesisatında çamurlaşma, tortu tabakası oluşumu ve korozyon oluşumu daha süratli olacaktır. Peteklerin temizleme işlemi yapıldığında, kalorifer tesisatında ve petek kanallarında oluşan pislikler, petek temizleme makinesi ve kimyasalı ile çözülüp, petek temizleme videosunda görüldüğü suretiyle çamurlaşmış paslı su döşem dışına çıkarılmaktadır. Bu tatbik ile tesisatta dolaşımda olan su yenilenmekte, kombi arızalarının önüne geçilmekte ve ısınmada en çok verim sağlanmaktadır.