Kalorifer Peteklerinin Altı Soğuk
Kalorifer Peteklerinin Altı Soğuk gibi şikayetler genel olarak almaktayız. Bu problemin sonucunda petekler odanızı ısırmamaya başlayacaktır. Isınmayan ortam mülk sahibini harekete geçirerek sorunun çözümü için tesisatçı arayacaktır çünkü kışın bu durum gerçekten çekilmez bir hal almaktadır. Çocukların ve yaşlı insanların bulunduğu bir ortamda ısı problemi yaşanması en istenmeyecek durumlardandır. Petek yada radyatörlerinizin altı ısınmıyor mu? Kombinin sıcaklığını yükselttiğiniz biçimde hala ısınamıyor musunuz.
Kalorifer petekleri, kombinin devir daim yapmış olduğu sıcak suyun odaları ısıtmasını sağlarlar. Petekten ses gelmesinin değişik sebepleri olabilir. Petek ısınana kadar ses geliyor, ısındıktan sonrasında ses kesiliyorsa bu kalitesiz malzemeden yapılma peteğin genleşmesinden kaynaklanmaktadır. Bazı durumlarda petek ısınmıyor yada peteğin altı ısınmıyorsa bu bir sıkıntı olduğu anlamına gelir. Peki çözüme birde değişik bir yöntemle yaklaşalım. Kalorifer peteğinin havasını, purjör vanasını gevşeterek alabilirsiniz.
İçerik Haritası
Kalorifer Peteklerinin Altı Soğuk İstanbul
Elinizde purjör anahtarı yoksa düz tornavida ile vanayı gevşetin. Vanayı tam olarak açmayın. Vanadan su gelinceye kadar bekledikten sonrasında purjör vanasını yine sıkabilirsiniz. Böylece kalorifer peteğinin havası alınmış olur. Isınma problemlerinin başlangıcında yanlış tesisat uygulamaları birinci sırayı alır. İlk çalmış olduğu günden beri peteklerin altı ısınmıyor ise tecrübeli bir ustadan ne olursa olsun yardım alın. Böyle bir ustayı nereden bulacağım diyorsanız o vakit usta sizsiniz.
Elinize bir anahtar alın ve makalede ifade edilen işlemleri sırasıyla yapın. Isıtma tesisatına bağlı radyatörlerin alt taraflarının ısınmadığını ayrım ettiğinizde tesisatınızı temizletmenin tarihi gelmiştir. Eskiden radyatörlerinize el vuramaz derecede ısı varken şimdi eskisi şeklinde ısıtmıyorsa radyatörlerin altında balçık oluşmuş demektir. Su süratli bir şekilde dönemediği için lüzumlu ısıyı alamazsınız. Kombiden en uzak peteklerin alt taraflarının soğuduğunu bir oldukca evde görebilirsiniz.
Kalorifer Peteklerinin Altı Soğuk Ustası
Reglaj ayarı dediğimiz kolay bir yöntemle soğuk olan peteklerin birazcık daha ısınmasını sağlayabilirsiniz. Reglaj ayarı iyi mi yapılır sayfamızı ziyaret ederek evde kendiniz tatbik yapabilirsiniz. Soğuk havalarda peteklerin ısınmaması büyük bir sıkıntı haline gelebilir. Kombi yüksek ayarda çalmış olduğu biçimde peteklerin alt kısımları ısınmazsa ortam büyük seviyede soğuk olacaktır. Kış mevsiminde peteğin altı ısınmıyor şikâyeti ile oldukca sık karşılaşırız. Yerden ısıtma sisteminde radyatör bulunmadığı için, havası kombi altındaki kollektörden alınır.
Peteğin havasını almaya benzer. Bunun için kollektörün üstünde bulunan purjör vanasını gevşetirsiniz. Saat yönünün bilakis çevirerek açılır. Su gelinceye kadar bekledikten sonrasında, vanayı yine sıkın. Böylece yerden ısıtma sisteminizin havasını almış olursunuz. Soğuk havada kombiyi çalıştırma ihtiyacı hissettiğimiz için, peteklerin üzeri sıcak altı soğuk bulunduğunu bu zamanlarda ayrım ederiz.
Kombi ve peteklerinizde biriken kireç ve su taşları radyatörünüzde bulunan kanalları tıkayıp suyun devir daim kısaca sıcak suyun dönüşümüne mani olabilir. Ayrıca kalorifer tesisatınızı gerçekleştiren borular içinde kireç suyun yolunu daraltabilir. Bunların hepsini Firmamız olarak kimyasal ve makineler sayeinde açıyoruz. Isınma mevzusunda daha değişik nedenlerden ötürü şikayetçiyseniz yazışma bölümünde yer edinen telefon numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz.
İçinde çamurlanma olan peteği kendi imkânlarınızla temizleyebilmeniz için, peteğin bağlantılarını sökmeniz gerekir. Daha sonrasında peteği duvardan sökmelisiniz. Banyo yada bahçede peteğin içerisine tazyikli su tutarsınız. Ancak tüm işlemleri yapmanıza karşın tam olarak temizlenmez. Çamurlaşmış olan tortu, tazyikli su ile petekten sökülmez. Bunun için ustalaşmış yardım almalısınız. Telefondaki yetkiliye ne olursa olsun ısınma sorunlarını anlatın.