Kalorifer Petek iç Temizliği
Kalorifer Petek iç Temizliği Petek kalorifer radyatörler kısa süreliğine kullanılan tesisat olmadıkları için bütün kış mevsiminde devamlı kullandığımız petekler zaman içinde iç tesisatta oluşan tıkanmalar zaman içinde petek iç tesisatında kireçlenme balçık taşlanma tortu şeklinde tıkanmalar olabileceği için petek kalorifer temizliğini ertelemeden dikkatsizlik edilmeden yapılması kış süresince ısının boşa israfını engellemek peteklerden beklenen performansın alınamaması şeklinde durumlar yaşamamak ve yakıt tasarrufu için petek temizliğinin yapılması oldukca ehemmiyet arz etmektedir.
İçerik Haritası
Kalorifer Petek iç Temizliği
Özellikle kış mevsimine girmek suretiyle olduğumuz bu aylarda kombi bakımı ve petek temizliğini deneyimli tecrübeli uzman şahıslara firmalardan yardımcı alarak yaptırmak kışın soğuk havalara hazırlıklı olmak bizleri muhtemel fena sürprizlerden arızalardan kışın extra harcamadan alıkoyar.
Petek temizleme servisimizde petek temizliği nasıl yapılır?İstanbul Petek Temizliği, tesisatınıza en çok sıcaklık verimliliği ve en üst performansı sunar. Yüksek kompresyonlu petek temizleme makinesi ve kimyasal çözücü yardımıyla yüksek sıcaklık verimi düşük fatura
Makinenin, kombi hattı yada herhangi bir radyatörden kalorifer tesisatına tek bir noktadan bağlanması bütün sistemi temizlemek için yeterlidir. Petek temizliği yaptırın ve oluşan sıcaklık farkını anında hissedin.
Kombi filtreleri, eşanjör ve pompaya balçık ve tortunun gitmesini engellemeye çalışır. Zamanla gözeneklerin tıkanması sebebiyle filtre vazife yapması imkansız hale gelir. Pompa içine balçık ve kireç akışı başlar, sirkülasyon yavaşlar.
Temizlik sonrası pompa performansı artar, ısınma süresinde gözle görülür bir kısalma olur. Filtre temizliği, kombinin daha kısa süreli emek harcayarak ısıtmayı sağlayacağı için yakıt tasarrufuna katkı sağlar.
Kalorifer Petek iç Temizliği İstanbul
Kalorifer tesisatındaki su, kombiden uzak radyatörlere, yakın peteklere bakılırsa daha azca oranda ulaşır. Bu konum bilhassa son radyatörlerde ısınmaya mani olur.
Ücretsiz hizmetimiz olan reglaj ayarı yardımıyla bütün peteklerin en çok performans ile ısınması sağlanır.
Neden Petek İçi Temizliği yaptırmalıyım sorusuna gelirsek eğer; Kombi tesisatında en çokca kireç oluşan nokta, suyun ısınmış olduğu eşanjördür. Petek İçi Temizliği bakımı sırasında ancak süpürgeyle toz alındığından eşanjör temizliği yapılmamaktadır. Kalorifer tesisatlarında Petek İçi Temizliği yapılırken kullandığımız koruyucu kimyasal, suyun geçmiş olduğu bütün kombi parçalarını ayna şeklinde tertemiz yapar. Bu muamele kirlilikten kaynaklı kombi parçalarında oluşacak arızaları tamamen yok eder. .
Kirli tesisatlar temizlendiğinde çoğu zaman birtakım noktalarda kireç tamamen yok olmaz. Petek temizleme işlemi yapıldıktan sonrasında, tesisatın içerisine kesinlikle koruyucu sıvı atılması gerekir. Peki Petek İçi Temizliği niçin kombi tesisatı için mühim? Evinize Petek İçi Temizliği için gelen şirket hangisi olursa olsun 1 saat içinde ancak tesisatınızdaki kaba pislikleri temizleyebilir. Koruyucu sıvının temizleme kimyasalından farkı, tesisatın içinde kalmasıdır.
Petek İçi Temizliği bittikten sonrasında tesisata 1 litre koruma sıvısı ilave edildiğinde, kombi çalıştırılmaya başladığı andan itibaren suya karışarak peteklerin ve kombinin tüm noktalarını dolaşır. Petek İçi Temizliği radyatör musluk aralarını, kolektör vanalarını metalik renge çevirir. Bu koruyucu araç-gereç yardımıyla tesisat sistemi hemen hemen ilk kurulduğu günkü haline dönmektedir. Koruyucu petek sıvısı bazik nitelikte bir kimyasal olduğundan, ısıtma sisteminin arasında 10 sene kalsa bile zarar vermez. Metal malzemelerin içerisinden geçmiş olduğu vakit süresince her tarafı ayna şeklinde yapar.
Petek İçi Temizliği tesirini kireç tutmuş çaydanlığınızda deneyerek etkilerini görmeniz mümkün. tesisat temizliği yaptırmak istiyorsanız sistemin içine kesinlikle Petek İçi Temizliği atın. Petek İçi Temizliği kullanılan tesisatlarda sıcaklık farkı açıkça görülmektedir. Hem temizlik bununla beraber harika bir koruma elde eden Koruyucu deva ile alakalı veya aklınıza takılan herhangi bir soruda Petek İçi Temizliği firmamızı telefonla arayarak daha ayrıntılı malumat alabilirsiniz.
Petek temizliği yüksek gelen doğalgaz faturalarını düşürmek anlamına gelmez, sıcaklık verimini çoğaltmak için meydana getirilen çalışmaların tamamıdır. Geçen vakit nihayetinde her yıl bundan önceki yıla bakılırsa peteklerin sıcaklık performansı düşüş gösterdiğinde ısıtma tesisatına temizlik yaptırmanız gerekir. Piyasada genel hatlarıyla uygulamada olan temizlik modeli üzerinde bir bidon altında bir motor bulunan makineyle yapılıyor. Su haznesinin içerisine bir litre deva atılarak tesisatın içinde dolaştırılıyor.
Böyle bir temizlik pek fazla işe yaramaz nedeni ise ilacın sıcak su ile reaksiyona girmesidir. Normalde ilacın kombinin içine atılıp dolaştırılması gerekirken uygulamayı bilmeyen arkadaşlar temizliği soğuk su ile yapmaktadır. Kullandığımız kimyasal ilacın asit payı en az seviyelerde olduğundan tesirini yaklaşık 3 gün içinde göstermektedir. Temizlik bittikten sonrasında kombinin içerisine atılan deva kombinin tüm bakır aksamlarını pompayı ve kazanın içini temizleyerek tortuları mikro parçaları ayırır. Bu deva sistemde dolaşan yabancı maddelerin birleşmesini engellediği için tıkanmaya mani olur.
Peki en iyi temizleme modeli hangisi?
Şunu bilmenizi istiyorum ki en iyi petekleri temizleme modeli ustanın içerisine sinerek temizlediği şekildir. Firmamız kombinin altından hava ve suyu birbirine karıştıran makineyi bağlayarak temizliğe başlar. Böyle meydana getirilen temizlik yöntemlerinde makineyi bağladığınız nokta oldukça önemlidir. Temiz suyu gönderip kirli suyu geri alacağınız nokta tüm tesisata hakim bir yer olması gerekir.
Daha sonrasında kombinin filtresi sökülerek temizlenip yerine takılır. Altı ısınmayan peteklere bu işlemi daha uzun bir müddet uygulama etmek yararlı olacaktır. Son olarak kimyasal sıvıyı tesisatın herhangi bir noktasından içeriye atarak kombinin suyu tamamlanıp çalıştırılmaya başlanır. İlaç atılan peteğin havası sıcaklık verimi açısından bir kaç kez test edilmelidir.