Su Kaçağı | Petek Temizliği

Robotla Tıkanıklık Açma | Kombi Petek Temizliği Acil Su kaçağı ve tıkanıklık açma için %100 garantili hizmet...

Ersoylar Tesisat, İstanbul genelinde su kaçağı tespiti, tıkalı gider açma, petek temizliği ve kombi bakım tamir servisi konularında profesyonel olarak garantili hizmet vermektedir. Siz de bizleri tercih ederek su tesisatçı bulma kolaylığu ile uygun fiyat garantisini kaçırmamış olursunuz.

Doğalgaz Nedir? Doğalgazın Keşfi

İçeriği Puanla

Bunun nedeni ise takılan petek ve kombi sizleri senelerce ısıtacak ve ancak senede bir defa temizlemeniz yeteceği için takılırken oldukça dikkatli olunması gerekiyor.En küçük bir problemde yine en baştan söküp takılması icap ettiğini söyleye biliriz bu nedenle ustalaşmış takım sayeinde takılmasını söylüyoruz sizlerinde evinde doğalgaz yok ise bir ilkin takılmasını öneririz ve vakit kaybetmem bir ilkin sizlerde doğalgaz taktırarak eviniz güzel bir halde ısınmasını sağlaya bilirsiniz gelelim en çokca sorulan sorulardan birine petek temizleme işlemleri iyi mi oluyor.Ve ne vakit yaptırmamız gerekiyor diye oldukça sual alıyoruz petek ve kombi temizliğini kışa girmeden ilkin yaptırmanızda yarar vardır.Ayrıca sende bir defa yaptırmanız ehil olacaktır.Ve tamamen basınçlı su ile yaptırmanız gerekiyor.Evinize gelen takım yanlarında tazyik makinası ile gelmiş olarak ilk başta borulara ancak su verir bu su basınçlı olduğundan içeride ki tozu kiri atar daha daha sonra kimyasal olan deva ile su karıştırılır ve daha çok bir tazyik ile yine borulardan içeri ilaçlı suyu verirler bu deva boruların arasında ki tüm kirleri tozları ve hatta kireçleri bile sökerek petekleri taktırdığınız ilk güne dönüp sıcaklık derecesinin yükseltmeden evin ısınmasını sağlaya bilirsiniz evet petek temizliği bu kadar oldukça önemlidir.

Sizinde derhal bir an ilkin taktırmış olduğunuz peteklerin temizlenme sırası geldiğini söyleye biliriz bizler daha yeni taktırdık bi şey olmaz demeyin borular yıl bir defa temizlenmesi icap ettiğini daha öncede sizlere söyledik vakit kaybetmeden vermiş olduğumuz telefon numarasından bize ulaşarak derhal arayın ve ev ve ya iş yeri ayrım etmez ustalaşmış takım çalışanlarımızı göndererek temizlik işlemlerini yaptırmaya başlayın.Biliyorsunuz ki doğalgaz olmayan ev kalmadı her evde ve iş yerinde petek ve doğalgaz vardır.Sizinde evinizde doğalgaz var.Ve faturadan sizlerede fazlaca geliyorsa buunun tek bir nedeni var.O da peteklerin petekler kirli olduğu ve pis olduğundan sıcaklık gelen borulardan sıcaklık gelmemsi nedeniyle oluşan kireçlenmeden ötürü peteklerin ısınmıyor.Ve eviniz hiçbir biçimde ısınmadığı için son dereceye getirseniz bile hiçbir biçimde ısıyı alamazsınız ihmal etmeyin bu sizin faturanıza yansıyacaktır.Ve fazlasıyla fazlaca gelecektir sizde bir an ilkin evinizde doğalgaz yoksa derhal taktırmanızda yarar vardır.Ve ihmal etmeyin tamamen ustalaşmış bir takım ile evinize ve ya iş yerinize doğalgaz taktırın kurulumu düşündüğünüzden daha zordur.Genellike eve tanışmadan ilkin takılır bunun nedeni ise peteklerdir.Petekler evin her yerinde oluğu için takılması fazlaca sıkıntılı bir süreçtir.Nerdeyse her odaya takılan petekler fazlaca dikkatli ve tertipli bir biçimde yerleştirilir.,

Peteklerden Nasıl Daha Fazla Isı Alınır ?

Yüzyıllar ilkin mevcud canlıların kalıntıları yer altında yüksek ısı ve basıncın tesiri ile başkalaşmış böylece doğalgaz oluşmuştur. Genelde kaya boşluklarının arasına sıkışmış bir biçimde yada petrol yataklarının üstünde bulunan doğalgaz, büyük hacimler halindedir. Doğalgazın bileşiminde  metan, etan ve bütan benzer biçimde öteki maddeler bulunur. Doğalgazı meydana getiren bileşenler yeraltındaki petrolünde bileşenleridir. Doğal gaz, eskiden petrol üretimi sırasında rastlanılmış ama lüzumsuz görüldüğü için uzaklaştırılmıştır. Daha sonradan önemi bilinmiş ve değerlendirilmiştir. Doğalgaz’ın rengi yoktur. Kokusuz, nemsiz ve havadan hafifçe bir gazdır. Olası bir gaz kaçağı niteliğinde ayrım edilebilmesi için hususi olarak kokulandırılmıştır. Doğalgaz karbon monoksit içermediği için zehirli değildir. Fakat muhtemel bir durumda şayet oldukça fazla solunursa zehirleyebilir. Dünyada 150 trilyon m3 doğalgaz rezervi olduğu bilinmektedir. Fakat bu rezervin sadece ’i işletilmektedir. Uluslararası politikada mühim bir yere haiz olan doğalgaz, birçok pozitif yanları yardımıyla dünyanın en gözde enerji kaynaklarından birisidir.Günümüzde kullanması çok yaygın olan doğalgazın keşfi oldukça eskilere dayanmaktadır. Eski Yunan ve Mısır vatanlarında gaz tezahürleri asırlar süresince yanmıştır. Azerbaycan ve Bakü bölgelerinde gaz alevlerinin bulunmuş olduğu da bilinmektedir. Doğalgaz yataklarını işletme düşüncesi ise milattan yüzyıllar ilkin, Çinliler tarafınca atılmıştır. Çinliler, tuz çıkartma amacıyla kuyuları açıyor ve gaz kapanlarına rastlıyorlardı. Bunları bambu borularla taşıyarak sokakları aydınlatmada kullanıyorlardı. 17.asırda ise şimal İtalyanların doğalgazı tenvir ve ısıtma amacıyla kullandıkları bilinmektedir. Amerika’ da ilk gaz keşfi, 1815 senesinde, West Virginia’daki Charleston bölgesinde tuz madeni civarında olmuştur. 1820 senesinde ise ilk ticari gaz işletmeciliği William Hart tarafınca New York eyaletinde yapılmıştır. Doğal gaz, ticari amaçla uzun bir seyahat yaparak Pitsburg’a getirildi. 1890 senesinde Pitsburg’ta organik gaz dağıtımı için tesis edilen boru hatlarının uzunluğu 750 km’ye ulaştı. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonrasında boru imalatında gelişmeler yaşandı ve hat uzunluğu ve basıncı iki katına çıkarıldı. Kanada kullanım fazlası gazı Amerika’ya, Rusya ise Asya ve Sibirya’dan Batı Rusya ve Doğu Avrupa ülkelerine ihraç etmeye başladı. 1900’lü yıllarda kendi mevcut doğalgazını kullanan ülkeler vardı. Bu ülkeler; Almanya, İtalya, Avusturya ve Fransa’ydı. Hollanda’daki gaz sahasının gelişmesiyle komşu ülkelere gaz ihraç edilmeye başlandı.

Almanya’da Hollanda’daki gaz sistemine bağlandı. Fakat artan enerji talebi komşu ülkelerden veya iç kaynaklardan karşılanamayınca Orta Doğu’dan doğalgazın sıvılaştırılarak tankerlerle nakli başlandı. Böylece doğalgazın yolculuğu, bütün ülkelerde gerek iç kaynaklarından gerek ise komşu ülkelerden alarak günümüze kadar ulaştı.Fosil yakıtlar grubundan hidrokarbon esaslı doğalgaz, yer altında gözenekli kayaların boşluklarına sıkışmış olarak veya petrol yataklarının üstünde gaz halinde büyük hacimler benzer biçimde bulunur. Doğalgaz;  metan, azca oranda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafifçe bir gazdır. Doğalgaz kokusuz olduğu için kaçakların farkedilebilmesi için hususi olarak kokulandırılır. Bu amaçla THT(tetra hidro teofen) ve / yada TBM (tersiyer bütil merkaptan) kullanılır. Karışımın içinde  veya daha yüksek bulunan metan gazının özelliği kimyasal yapısı en kolay ve karbon içinde ne olduğu en düşük olan hidrokarbon gazı olmasıdır. Metan molekülü 1 karbon 4 hidrojen atomundan oluşur. Kimyasal yapısının kolay olması sebebiyle yanma işlemi kolaydır ve tam yanma gerçekleşir. Dolaysıyla; duman, is,kurum,ve kül oluşturmaz. Yanması en basit ayarlanabilen ve yanma verimliliği en yüksek olan yakıttır. Bu özelliği kullanım kolaylığı ve ekonomisi sağlar. Karbon içinde ne olduğunun düşük olması sebebiyle atmosferde sera tesiri meydana getiren ve insan sağlığı bakımından zehirleyici olan karbondioksit gazı emisyonu, katı yakıtlara gore 1/3 ve sıvı yakıtlara gore 1/2 oranındadır.Türkiye`de organik gazın varlığı 1970 senesinde Kırklareli Kurumlar bölgesinde tespit edilerek, 1976 senesinde Pınarhisar Çimento Fabrikası`nda kullanılmaya başlandı. 1975 senesinde Mardin Çamurlu sahasında bulunan organik gaz, 1982 senesinde Mardin Çimento Fabrikası`na verildi. Kaynaklardaki rezervlerin sınırı olan olması tüketimin genişlemesini önledi. Doğal gazın endüstri ve kent şebekelerinde kullanması çalışmalarına, 84/8806 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla 1984 senesinde SSCB ile imzalanan organik gaz sevkiyatı anlaşmasının peşinden başlandı.

Doğalgazın Nasıl Oluşur ?

Doğal gaz kent içi evsel ve ticari olarak ilk kere 1988`de Ankara` da kullanıldı. 1992 senesinde İstanbul` da, Bursa` da, Eskişehir` de, İzmit`te organik gaz pazarı genişledi. Türkiye`de tüketime sunulan senelik organik gaz miktarı, imzalanan anlaşmalarla 2005 senesinde 40 milyar m³; 2010 senesinde 55 milyar m³ mertebesine yetişmesi beklenmektedir. Özellikle evsel kullanımda organik gazın kesilmesi riski yoktur. Gazın büyük bir bölümü sanayide kullanılmaktadır ve gaz dağıtım firmaları sanayideki aboneleri ile hususi bir kontrat yaparak muhtemel bir gaz arzı sıkıntısında sanayiye verdiği gaz miktarını azaltıp bunu konutlara vermektedir. Böyle bir durum, bugün için oldukça azca bir ihtimaldir, çünkü vatanımızda gaz arzı talepten fazladır. Türkiye`de de sınırı olan bir oranda organik gaz çıkmakta ve kullanıma sunulmaktadır. Türkiye organik gazı esas olarak Rusya ve İran`dan boru hatlarıyla, Cezayir ve Nijerya` dan sıvılaştırılmış (LNG)olarak deniz yöntemiyle satın almaktadır. Ayrıca Azerbaycan ve Türkmenistan ile organik gaz temini için anlaşmalar yapmıştır. Türkiye, enerji uzmanları tarafınca dünyanın en süratli gelişen on pazarından biri olarak gösterilmektedir. Ekonomik gelişme ve sınırı olan organik kaynaklar, ülkemizin enerji ithali ihtiyaçı arttırmaktadır. Türkiye stratejik konumu gereği Ortadoğu ve Hazar Denizi organik gaz üretim alanları ile Avrupa tüketim pazarı içinde köprüdür.

Rezervi “Türkiye tarihinin en büyük organik gaz keşfi” olarak nitelendiren Erdoğan, buradan çıkarılan gazın 2023 senesinde kullanıma sunulacağını anlatım etti. Ancak laf mevzusu kaynakların kullanılabilmesi için keşfedilmesinin peşinden sondaj ve teknik yöntemler kullanılarak gazın çıkarılması gerekiyor. Sondaj nedir? En kolay tanımıyla Sondaj; Dünya yüzeyinde delik açmaya yarayan yöntemlere verilen isimdir. Kayaları parçalamak veya delikte kesikler açmak şeklinde prensiplerle yürütülen işlemlerdir. Doğal gaz nedir? Doğal gaz, daha minik miktarlarda öteki hidrokarbonlar içeren esas olarak metandır (CH4). Doğal gaz, rezervuar ismi verilen yeraltı kayalarında bulunur. Kayaların arasında su, organik gaz yada petrol tutmalarına müsaade eden minik boşluklar (gözenekler olarak adlandırılır) vardır. Doğal gaz, geçirimsiz kaya (caprock) tarafınca yer altında tutulur ve çıkarılıncaya kadar orada kalır.Her tür enerji sondajı şeklinde, organik gaz sondajı da Dünya yüzeyinin derinliklerinde bir organik gaz birikintisi bulunduğunda başlar. Bu yatakları bulmak için muhtelif yöntemler kullanılır. Bir bölgenin yüzey jeolojisine, sismik enerjiye (enerjinin Dünya’nın içerisinden yüzeyine iyi mi hareket ettiği) ve hatta yer altı kaya oluşumlarının manyetik özelliklerine bakılır. Muhtemel bir organik gaz kaynağı tespit edildiğinde, ona ulaşmak için sondaj yapılır. Doğal gaz iyi mi çıkarılır? Bir organik gaz kuyusu, su kuyusuna asla benzemez (yerde bir delik açarsınız ve su onu doldurur). Doğal gaz, yeraltı kayasının arasında bulunma eğilimindedir. Gazı özgür bırakmak için kaya kırılmalıdır. Ve şayet yanlış bir halde ortaya çıkarılırsa, etrafını saran yeraltı suyu kaynağını kirletebilir. Bir delik açtıktan sonrasında olası olan en çokca gazı elde etmek için, gazı içeride tutacak malzemelerde deliği doldururlar. Daha sonrasında, kuyuya elektrik yükleri göndererek etrafındaki kayayı etkilerler. Yükler kapatıldıktan sonrasında, kuyuya yüksek tazyik bir sıvı kırma çözeltisi gönderilir. Bu çözelti, organik gazı özgür bırakarak kayaları kırar. Gaz, kırma çözeltisinden hafifçe olduğundan kuyusunun tepesine yükselir. Hacmini küçültmek ve daha rahat taşımak için sıvılaştırılarak taşınır. Sondaj gemileri iyi mi çalışır? Sondaj alanı belirlendikten sonrasında ilk kuyuyu kazmak için mobil bir aleni deniz sondaj ünitesi (MODU) kullanılır. Bazı birimler üretim teçhizatına dönüştürülür, şu demek oluyor ki petrol ve organik gaz için sondajdan, bulunduktan sonrasında petrolü ve organik gazı yakalamaya geçerler. Dört ana MODU türü vardır: 1- Bir dalgıç MODU çoğu zaman deniz tabanından ortalama 30 ila 35 fit (9,1 ila 10,7 metre) derinlikte duran bir mavnadan oluşur. Mavnanın güvertesinde, su seviyesinin üstünde uzanan çelik direkler vardır. Çelik direklerin üstünde bir delme platformu bulunur. Bu donanımlar tipik olarak sakin suya haiz bölgelerde kullanılır. 2- Bir jackup, yüzen bir mavnanın üstüne oturan bir teçhizattır. Bir vapur mavnayı sondaj alanına çeker. Jackup, konumlandırıldığında bacaklarını deniz tabanına kadar uzatabilir. Bacaklar zemine girmeyecek halde yüklenmiştir. Her bir bacak sabitlendiğinde, jackup, platformun su seviyesinin üstüne çıkması için bacakları kilitlemeye devam eder. Bu, teçhizatı gelgit hareketlerinde ve dalgalardan korur. Jackup’lar 525 fit (160 metre) derinliğe kadar çalışabilir. 3- Sondaj gemileri, üst güvertede sondaj kulesi bulunan gemilerdir. Matkap, gövdedeki bir delikten geçer. Sondaj gemileri sondaj sahasına pilotluk yapabilir ve peşinden sondaj kulesi petrol ve organik gaz için sondaj yaparken sürüklenmeyi düzeltmek için çapa ve pervanelerin bir kombinasyonunu kullanabilir. Derin su koşullarından çalışabilirler. 4- Yarı dalgıçlar, devasa, batık dubaların üstünde okyanus yüzeyinde yüzerler. Bazılarının kendi kuvvetleriyle sondaj sahalarına gitmelerine müsaade eden tahrik sistemleri bulunurken, ötekiler onları doğru yere çekmek için ikinci bir gemiye gereksinim duyarlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

porno - istanbul escort
casino siteleri