Su Kaçağı | Petek Temizliği

Robotla Tıkanıklık Açma | Kombi Petek Temizliği Acil Su kaçağı ve tıkanıklık açma için %100 garantili hizmet...

Ersoylar Tesisat, İstanbul genelinde su kaçağı tespiti, tıkalı gider açma, petek temizliği ve kombi bakım tamir servisi konularında profesyonel olarak garantili hizmet vermektedir. Siz de bizleri tercih ederek su tesisatçı bulma kolaylığu ile uygun fiyat garantisini kaçırmamış olursunuz.

Banyonun Tavanı Neden Küflenir ?

İçeriği Puanla

Banyonun tavanı niçin küflenir? Sorusunu herkes sormuşuzdur. Banyonun tavanında nem oluşması meydana vardığında küflenmede laf mevzusu olur. Genellikle su sızıntısından ötürü banyonun tavanında küflenme meydana gelir. Su sızıntısı tespiti yaparak küflenmeye kati çözüm bulmak mümkündür.Banyo tavanı kararıyor olmasının nedeni su yada su buharıdır. Banyolarda ve tuvaletlerde su tüketimi fazla olur. Su ihtiyacımızın büyük bir bölümünü banyolarda karşılarız. Bu nedenle su buharının en yoğun olduğu yer banyolardır. Özellikle duş alındığı vakit sıcak su tüketildiği için en yoğun buğu bu dönemde oluşur. Dikkat ettiğinizde, banyoda buğu yoğunluğu soğuk mevsimlerde daha çok olur. Bunun iki nedeni bulunur. Birincisi havalar soğuk olduğundan sıcak suyun derecesini yükseltiriz. Su daha sıcak olduğundan buğu oluşması daha çok olur. İkincisi ise, havalar soğuk olduğundan banyonun içi de yaz aylarına nazaran daha soğuk olur. Su buharı da soğuk hava ile i·lişki ettiğinde soğuyarak su damlasına dönüşür.Banyolarda oluşan su buharı, banyodaki her cisme i·lişki eder. Duvar ve zemin fayans olduğundan su buharından etkilenmez sadece tavanlar için aynı konum laf mevzusu değildir. Tavanlarda kullanılan boya, uzun vakit suya maruz kaldığında kararmaya başlar. Normal şartlar altında, duşa kabinin üzerinde bulunan tavanda kararma daha çok olmaktadır. Bu kısım su buharı ile ilk i·lişki eden yer olduğundan ve öteki kısımlara nazaran daha çok su buharına maruz kalmış olduğu için banyo tavanı kararıyor.Boya kabarmasının bir öteki nedeni ise; ani sıcaklık değişikliğidir. Banyoda sıcaklık değişkenliği fazlaca sık yaşanmaktadır. Duş alındığı zamanlarda banyodaki ortamının sıcaklık 10 °C kadar yükselebilmektedir. Bu ani sıcaklık geçişleri boya kabarmasına sebep olur.

Boya kabarması, su sızıntısı yüzünden de olabilmektedir. Özellikle üst kat banyosunda su sızıntısı olursa alt katta banyo tavanında boya kabarmasına sebep olur.Banyonun tavanının küflenmesi meydana gelmeden ilkin nem oluşmaktadır. Rutubet, banyolarda ve tuvaletler fazlaca sık meydana gelir. Banyonun bir duvarı kör cepheye bakıyorsa ve kör cephede sıcaklık yalıtımı yoksa bu kör cepheye bakan duvarda da nem meydana gelir. Ancak bir çok ev sakini banyonun tavanı niçin küflenir? Sorusunu sorarken üst daireden su kaçağı olabileceği ihtimalini düşünmez. Üst katta su kaçağı ihtimali hesaba katılmadığı için, banyonun tavanının küflenmesini engellemek için denedikleri çözüm yolları hep geçici olmaktadır. Banyo tavanının küflenmesine çözüm ararken, üst kattan su kaçağı ihtimali de dikkate alınmalıdır. Üst katta, pak su borusunda su kaçağı olursa aslına bakarsanız küflenme yada nem gibi ortaya çıkmaz. Suyun miktarı fazla olduğundan doğrudan alt katın banyosunun tavanında damlama gibi görülür. Bu durumda derhal su kaçağı olduğu anlaşılabilir. Ancak üst katın banyosunda ancak pak su boruları bulunmaz. Pis su boruları ve kalorifer boruları da bulunmaktadır. Temiz su boruları dışındaki bu döşem borularındaki suyun miktarı daha azdır ve basıncı düşüktür. Pis su borusunda su kaçağı olduğunda, alt katın banyo tavanında nem gibi görülür. Su sızıntısı devam etmiş olduğu sürece bu nem küflenmeye dönüşebilmektedir. Bu tür nem olayları, üst kat komşunuzun su tüketimine bağlı olarak değişebilmektedir. Üst kat komşunuz su tüketmeyi bıraktığında sizin banyo tavanında nem olması azalır. Özellikle sabah uyandığınızda, banyo tavanındaki rutubette azalma meydana gelir. Üst kat banyosundaki kirli su borusunda sıkıntı olduğunda ve alt kata su sızdığında, sızan suda fena koku gelir. Bunun nedeni kirli su borusunda çatlak olması ve lağım kokusunun o çatlaktan gelmesidir. Kalorifer borularındaki su kaçakları da kirli su borularındaki su sızıntıları gibidir. Aynı biçimde nem gibi görülür. Ancak kirli su borularındaki su kaçağından değişik olarak suda süreklilik laf konusudur. Yani kirli su borularındaki su sızıntısı, su tüketimine bağlıyken kalorifer borularında devamlı su sızıntısı olur. Bu su sızıntısı yavaştır uzun vakit de ayrım edilmeyebilir. Normalde üst kat komşunuz kalorifer borusunda su kaçağı bulunduğunu ayrım edebilir. Kombi basıncı devamlı düşeceği için komşunuz bir sıkıntı bulunduğunu anlayacaktır.

Tavanda Küf Olma Sebebi Nedir ?

Bu mevzu ile alakalı malumat toplarken bir çok makalede küf iyi mi temizlenir, banyonun tavanı niçin küflenir şeklinde yazılarla karşılaştım. Bunun yerine inceleme yapılarak küfün niçin oluştuğu bulunup tekrar olmaması için yapılacak emekler anlatılırsa daha iyi olur. Genelde bu küflerin nedeni banyonun havalandırılamaması kararı ortaya çıkar. Bazen de üst kat banyodan sızan suyun bıraktığı kalıntılar kararı meydana gelir. Havalandırma penceresi bulunmayan banyolarda küf kokusu oldukca olur. Islak halı, paspas şeklinde tekstil ürünleri kurumadığı zamanlarda içerideki ortamda küf kokusu ağır halde hissedilir. Küf bir bakteri çeşidi olduğundan kaygan alanları oldukca sever. Tavanda oluşan küfler genel anlamda köşe kısımlarda daha oldukca görülür. Betonun arasından sızan suyun çıkmış olduğu yer yeşil renkte olur. Bu vaziyet sadece üst katın banyosu cihazla test edilerek anlayabilirsiniz.Herkes evinde birtakım sıkıntılar yaşar. Yeni alınan veya kiralanan bir ev acaba problemini boya kabarması ve parke kabarması problemlerine iyice bakılır. Ancak fena bir vaziyet var ki boya kabarması boya yapıldıktan 2 ay sonrasında ortaya çıkıyor. Yani bir evi aldıktan yada kiraladıktan sonrasında iş işten geçmiş oluyor. Hele birde çocuklu evde döşek odasında nem var ise bu evlatların negatif etkilenerek kalıcı hastalıklara kapılma riski doğurur. Rutubeti anlamanın yolu kabaran duvarlar, aradan muayyen bir vakit geçince dökülmeye başlar. Adeta kireç yağmuru şeklinde halıya dökülen boya pamuk benzer biçimde duvarda bir iz yapar sonrasında dökülür. Su sızıntısından ötürü kabaran boya çoğu zaman masraf borusu kaçağından ötürü bu şekilde yapar. Çünkü pak su patlasa ancak kabartmayla kalmaz. Alt komşunuza da su damlar böylelikle sizde sızıntının büyük bulunduğunu anlarsınız. Evinizde kabaran bölgede su tesisatı yok diyebilirsiniz, sadece su yol bulmada oldukca beceriklidir. Tahmin edemeyeceğiniz kabarmaların sebebi su olabilir.Genellikle banyonun tavanı küfleniyor diye kadınlar şikayette bulunurlar. Tavandaki boyanın kabarması ve duvarların yerden başlayarak kabarması daha oldukca yaşanmış olan sıkıntılardır. Tavandaki kabaran bölge sarı ise tuvaletten bir sızıntı olma ihtimali yüksektir. Eğer ancak kabarma var ise sararma yoksa pak su kaçağı olma ihtimali daha yüksektir. Tüm bunlara karşın su akıntısı olmadan da boya kabarmaları olabiliyor. Boya öncesinde yapılması ihtiyaç duyulan birtakım işlemlerin boyacı tarafınca yapılmaması da boya kabarmalarına niçin olmaktadır.

Yapılan işçilikten boya kalitesine kadar her şeyin bunda tesiri vardır. Tam olarak problemi idrak etmek ve çözüm üretmek için su tesisatındaki kaçağa bakmak şarttır. Aksi takdirde şuradan mı buradan mı diyerek vakit kaybetmekten başka bir şey yapamayız. Duvarda nem problemi da zor çözülebilen bir sıkıntı olduğu için kesinlikle ustalaşmış bir yardım alınmalıdır. Su tesisatlarında arıza olmadığını ayrım etmek gerekir. Aksi takdirde kaçıran bir su borusu arayarak oldukca vakit kaybederiz. Evin cenup cephe olması duvarlarda küflenmeyi bitirir. Tabi mantolama ve duvarın hava alabilmesi de oldukca önemli. Örneğin yağlı boya meydana getirilen bir duvar plastik boya kadar hava almaz ve kara sıvalı bir dairede alçı olan bir duvara bakılırsa daha oldukca hava alır. Pimapen pencerelerde hava almayı engellemiş olan unsurlardandır. Tüm bunlar bir araya erişince bu şekilde küflenme oluşur.Banyolar, suyun en sık kullanıldığı alanlardır. Bu sebeple banyoda bulunan su buharı tavana ve duvarlara münasebet eder. Banyonun duvarları fayans olduğundan su buharının duvarlara bir ziyanı olmaz fakat aynı vaziyet tavan için geçerli değildir. Banyolar kullanıldığında sık sık havalandırılması gerekir. Banyo havalandırılmazsa içerdeki su buharı tavanda nem oluşmasına sebep olur. Küf dediğimiz vaka ise bakteri üremesidir. Bu tür bakteriler nemli ortamları sever. Banyolar en ülkü ortamlardır.Ayrıca, evlerin şimal cephelerinde de küflenme problemi meydana gelebilmektedir. Evlerin şimal cephesi güneş görmediği için devamlı nemli kalır ve küflenme oluşması için ülkü bir ortam oluşur. Üst katta bulunan döşem borularında su kaçağı laf mevzusu olduğunda da alt katta nem ve küf oluşmaktadır.Banyo tavanı küflendiğinde, küfün niçin oluştuğunu araştırmak yerine küfü iyi mi yok ederiz diye düşünürüz. Bazı ev kadınları küfle savaşım etmek için çamaşır suyu kullanmaktadırlar. Çamaşır suyunu bir beze dökerek küf silinir. Bunun yanı sıra, boş bir cam sil şişesine çamaşır suyu koyulur ve küflü olan bölgeye püskürtülür.

Duvardaki Küf Nasıl Çıkar ?

Çamaşır suyu küfün kurumasına sebep olur. Ancak vaziyet birazcık risklidir. Çünkü çamaşır suyu boyaya zarar verir.Banyo tavanında boya kabarması, nem ve küf oluşmasının bir öteki sebebi ise üst katın fayanslarından kaynaklanmasıdır. Üst katın banyo fayanslarının arasındaki derz dolguda sıkıntı olması niteliğinde, fayansların arasından su sızıntısı olur. Fayansın altındaki beton, suya doyduktan sonrasında alt kata su sızmaya başlar. Suyun miktarı azca olduğundan alt katın banyo tavanında küf oluşmasına sebep olur. Banyonun tavanında küf oluşması olmadan önce, nem benzer biçimde görülür. Su sızıntısı devam ettikçe küf oluşmaya başlar. Suyun miktarı birazcık fazla olursa, tavanda boya kabarması meydana gelir.Banyo tavanındaki küfü engellemek için üst kattan gelen suyun engellenmesi gerekir. Bunun arasında banyonun fayans aralarına yine derz dolgu yapılması gerekir. Çok fazla bir maliyete sebep olmayan derz dolgusu ile alt katın tavanda küf oluşması engellenmiş olur.Banyonun tavanında nem oluşması yada banyonun tavanında küf oluşmasının bir öteki nedeni ise su kaçağıdır. Su kaçağının olduğu döşem borusu önemlidir. Çünkü pak su borusunda su kaçağı olursa, alt katta nem oluşmaz tavandan su damlaması olur. Bunun sebebi ise, pak su borusundaki suyun fazla olmasıdır. Su kaçağı olduğunda devamlı su akacağı için alt katın banyosunda su damlamaya başlar. Kalorifer borularında su kaçağı meydana geldiğinde, suyun miktarı azca olduğundan alt kata su sızması uzun bir vakit alacaktır. Bu tür su kaçaklarına gizli saklı su kaçağı da denilmektedir. Kalorifer borusundaki suyun azca ve basınçsız olmasından ötürü alt katta banyonun tavanında nem oluşması laf konusudur. Bu niteliğinde bayağı bir vaziyet olduğu sanılır. İlerleyen zamanlarda, bu rutubetten küflenme meydana gelir. Tavanda küf oluşması meydana gelir ve hızla yayılmaya başlar. Pis su borusunda su kaçağı olduğunda da banyo tavanında küf oluşmaktadır. Pis su borularındaki su kaçaklarında nem oluşmasının yanı sıra, rutubetin olduğu bölümde fena koku meydana gelir. Üst katın banyosunda lavabo yada öteki su tüketim alanları kullanılmadığında alt katın tavanında nem oluşması azalır. Bunun nedeni, rutubetin oluşmasına sebep olan suyun deposu kesildiği içindir.

Su kaçağını saptamak için Protesisat, hususi cihazlar kullanmaktadır. Bu sayede, su kaçağı tespit edilirken kırma dökme meydana gelmez. Ekiplerimiz, kalorifer borularında su kaçağı bulmak için termal kamera kullanmaktadır. Termal kameranın kullanılabilmesi için sıcak su boruları olmak zorundadır. Borulardaki sıcak su yardımıyla termal kamera kullanılması oldukca etken olmaktadır. Termal kamera ile su kaçağı tespiti noktasal olarak yapılırken fayansların kırılması laf mevzusu değildir.Pis su borularında bulunan su kaçaklarının tespit edilebilmesi için kameralı görüntüleme aleti kullanan firmamız, kısa müddette sonuca ulaşmaktadır. Kameralı görüntüleme cihazıyla, pimaş borusunun içi detaylı olarak incelenir. Bu araştırma cevabında suyun niçin sızdığı tespit edilir. Ayrıca borunun çatlak olan noktası da tespit edilir. Sorunlu olan boru onarıldıktan sonrasında alt katta banyonun tavanının küflenmesi engellenmiş olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

porno - istanbul escort
casino siteleri